dilluns, 27 d’octubre del 2014

La Petita Calaixera va tornar a actuar en forma de musical

La Petita Calaixera va oferir dues actuacions aquest passat cap de setmana de l'obra, El casament dels petits burgesos, a l'Ateneu de Cervelló. Entre les dues posades en escena van gaudir de la representació unes 230 persones.

El grup de teatre d'adolescents de Cervelló, La Petita Calaixera, va aconseguir fer realitat un desig i un propòsit que des de feia forces anys tenien: Cantar en directe! El director de la companyia teatral, Salvador Duran, va explicar abans de començar cada obra: "Els petits actors i actrius ja no són tan petits com quan van començar, ja són adolescents i, per la meitat del grup és la última obra amb La Petita Calaixera, per això, vam buscar un gran repte i aquest és el de cantar i tocar en directe".

El muntatge teatral estava basat en una obra de Berthold Brecht, però l'equip tècnic i la direcció van posar imaginació per crear el conjunt d'arranjaments musicals, les lletres de les cançons i cinc personatges que a l'obra original no apareixen. En total van actuar 10 actrius i 4 actors, acompanyats per 4 músics del grup també cervelloní, Compte Enrere. A més, darrere l'escenari i la música va haver una gran feinada de muntatge coreogràfic i escenogràfic, de direcció, vestuari, perruqueria, so i il·luminació i, molts altres aspectes molt ben coberts i aconseguits per un equip tècnic de 20 persones.

La representació va estar situada al llarg de tota l'obra al menjador de l'habitatge de dos burgesos, els quals celebraven el banquet de boda envoltats de família i amics. L'escenificació va barrejar les cançons amb les converses que els personatges van mantenir al llarg del dinar i la sobretaula típica catalana. El guió va ser bastant humorístic en tots els papers, però probablement, amb el que més va riure el públic fou amb "El jove", que va ser interpretat per Albert Valentín, un actor amb molt futur.

El casament dels petits burgesos va ser representada dissabte i diumenge, ambdós dies a les set de la tarda. Aquest fet va provocar que fos molt diferent el nombre d'assistents entre la primera actuació i la segona, ja que dissabte va coincidir la interpretació de l'obra amb el partit de futbol que enfrontava el Real Madrid i el Barça i, per tant, només van assistir unes 70 persones. Però a l'endemà, l'Ateneu es va omplir de gom a gom i unes 160 persones van gaudir de la que per molts dels actors i actrius, serà l'última obra com a membres de La Petita Calaixera.

diumenge, 26 d’octubre del 2014

Els infants i adolescents de Cervelló corren contra la pobresa

Els infants i adolescents de Cervelló han corregut avui, diumenge 26 d'Octubre, pel carrer Major del poble, la 3a Cursa Solidària Infantil. L'acte ha estat organitzat per les AMPAS de les escoles i de l'institut, amb la intenció d'ajudar a les famílies cervellonines més desafavorides econòmicament.

Fa 3 anys, un conjunt de veïns de Cervelló amb el suport de les AMPAS de l'Escola Sta. Maria, l'Escola Nova i l'institut SI Cervelló i, la col·laboració de l'Ajuntament, va organitzar la 1a Cursa Solidària Infantil amb la que pretenien recollir aliments pels ciutadans del poble que més falta els feia.

La cursa d'aquest any ha mobilitzat els cervellonins per recollir tota mena de productes d'higiene, alimentació i salut infantil. A més de passar un dia ben divertit, familiar i saludable realitzant esport pel principal carrer de Cervelló.

La competició ha estat organitzada per edat i sexe, per equilibrar les condicions físiques dels participants i fer que hi hagués més emoció en totes les curses. Els més grans, els alumnes de 3r i 4t d'ESO han estat els primers en sortir a córrer 1 quilòmetre i mig, seguits dels de 1r i 2n d'ESO que han fet 1200 metres. Posteriorment, han competit 5è i 6è de Primària durant 1100 metres, 3r i 4t, 800 metres, els alumnes de 1r i 2n han corregut 600 metres, els de P4 i P5 400 metres i els més petitons, els infants de P3, han gaudit d'una cursa de 200 metres.

Tots els corredors han estat obsequiats amb una samarreta commemorativa de la cursa i, amb una medalla de record. També, però, els millors atletes joves del poble, els que han quedat classificats entre els 3 primers de les seves respectives categories han obtingut un trofeu.

Aquesta 3a Cursa Solidària Infantil de Cervelló ha estat tot un èxit gràcies a les AMPAS ja esmentades i a la col·laboració de l'Ajuntament, però sobretot, a tots aquells voluntaris que desinteressadament han volgut ajudar en la preparació, organització i realització de l'acte.


dijous, 23 d’octubre del 2014

Estudiants de Cervelló ensenyen la cultura catalana a uns quants joves danesos

Els alumnes de 4t d'ESO, de l'institut SI Cervelló, van mostrar ahir, dimecres 22 d'Octubre, per cinquè any consecutiu, a un conjunt d'estudiants danesos, un petit tast de la cultura catalana. La Colla de Diables de Cervelló "Encaputxats diabòlics" i els Gegants i grallers de Cervelló van col·laborar amb una demostració d'una encesa de carretilles i un ball de gegants a la Plaça de la Masia.

Els professors i l'alumnat del SI Cervelló van aconseguir fa cinc anys una "beca comenius" pels estudiants de 4t d'ESO que desitgessin realitzar un intercanvi amb estudiants de Kerteminde, un municipi de l'illa danesa Fiònia. Des de la segona edició fins a la d'aquest curs, s'ha seguit per tradició aquesta experiència estudiantil, però ja sense la beca del primer viatge.

A principi de curs és el torn dels alumnes de Kerteminde, de desplaçar-se cap a Cervelló  i, cap a la primavera són els nostres joves veïns que viatgen al Nord d'Europa. Quan tots es troben a Cervelló, els estudiants de Dinamarca resideixen entre tres i cinc dies als habitatges dels alumnes cervellonins convivin durant les vint-i-quatre hores del dia. Una vegada han compartit els dies establerts i els ciutadans danesos han conegut una mica millor Cervelló i, la cultura catalana, és costum que passin alguns dies més a Barcelona allotjats, però, en algun hotel. El mateix sistema utilitzen els nostres nois i noies quan són ells qui es desplacen cap a Dinamarca. Primer fan una estada de tres a cinc dies a les residències dels companys danesos i, posteriorment, es queden a conèixer la ciutat de Copenhaguen.

El primer any que van visitar-nos els estudiants nòrdics, l'equip directiu de l'institut del poble va demanar col·laboració ciutadana per poder fer una bona demostració d'alguns aspectes de la cultura catalana com un correfoc, balls de gegants, tallers de sardanes i de bastoners... Des d'aleshores, ja s'ha convertit en tradició que cada vegada que arriba aquest conjunt d'estudiants d'intercanvi, se'ls hi faci aquesta aproximació a Catalunya mitjançant la cultura.

Ahir, la Colla de Diables de Cervelló "Encaputxats diabòlics" va fer una encesa de carretilles amb la forca més gran de la que disposen i, un seguit de ràpides cremes amb les petites forques fent una bona demostració de l'espectacle pirotècnic que aquesta entitat sovint realitza. I  els Gegants i grallers de Cervelló van treure a ballar en Cento i la Rosita. Aquesta petita festa va ser realitzada a la Plaça de la Masia, darrere de l'edifici del nou esplai. Per posar fi a la jornada cultural, els alumnes d'ambdós països van recuperar forces amb un sopar de germanor a la sala polivalent de l'Ateneu, un acte també molt típic dels catalans.